Borgstede Barendrecht

99 Appartementen

Wozoco Borgstede

Barendrecht

Dura Vermeer koos voor de nieuwbouw van Wozoco Borgstede in Barendrecht voor K-vision kunststof kozijnen van De Jong Rutten. Woonzorg Nederland en Zorginstelling Laurens zochten voor het huidige gebouw naar een toekomstbestendige oplossing. Vernieuwing bleek de beste oplossing en Dura Vermeer de geschikte partij. Architectenbureau AG NOVA tekende voor het ontwerp: “Als het gebouw je wereld wordt, heb je een werelds gebouw nodig”.

Het nieuwe centrum bestaat uit 99 intramurale plaatsen, buurtkamers en 350 m2 zorginfra. Daarnaast zijn er diverse beleefkamers, met elk een eigen thema. Met wereldse thema’s zoals bewegen, ontmoeten, wellness en theater genieten de bewoners van stadse voorzieningen in hun vertrouwde omgeving binnen het gebouw. Ook haalt het ontwerp het buiten naar binnen. Met grote toegankelijke terrassen, een beleeftuin en ramen op strategische plaatsen, is buiten voor alle bewoners dichtbij.

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum gebeurt gefaseerd en komt op de plaats van het bestaande verzorgingshuis. Door de sloop en bouw gefaseerd te laten plaatsvinden, kunnen de bewoners ongehinderd blijven wonen. Voor de kunststof kozijnen is gekozen voor het K-Vision Trend profiel in Renolit Pyriet goudgeel PX. Bij dit project zijn de kozijnen in BIM gemodelleerd.

 

OPDRACHTGEVER:
DURA VERMEER

TOEGEPASTE PROFIELSOORT:
K-VISION TREND

KLEUR
PYRIET GOUDGEEL 

UITVOERING:
2023 / 2024

Borgstede Barendrecht 1
Borgstede Barendrecht 2
Borgstede Barendrecht 3
Borgstede Barendrecht 4