43 Appartementen

Bakenshof

Horst

Van Wijnen Sittard koos voor de transformatie van project ‘Bakenshof’ te Horst in opdracht van Wonen Limburg voor K-vision kunststof kozijnen van De Jong Rutten.

In krap een jaar tijd is het sterk verouderde voormalige verzorgingshuis met 92 zorgappartementen door bouwbedrijf Van Wijnen Sittard getransformeerd naar een modern woongebouw. Uitgangspunt was om zoveel mogelijk bestaande materialen te hergebruiken. Zo kon ook de constructie behouden blijven in de aanpassing naar een modern, zeer energiezuinig woongebouw met studio’s voor jongeren, appartement met één en twee slaapkamers én 12 appartementen voor bewoners van MetGGZ.

Bakenshof laat zien dat het aanvankelijke ‘probleem’ van sluiting en leegstand van een oud tehuis creatief omgezet kan worden naar een duurzame en moderne plek. Deze unieke transformatie was alleen mogelijk door de constructieve samenwerking tussen De Zorggroep, de gemeente Horst aan de Maas en Wonen Limburg. Alle partijen zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat.

Bakenshof maakt deel uit van plangebied Hof te Berkel, de nieuwste woonlocatie in de gemeente Horst aan de Maas. In samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas en De Zorggroep en mede met steun uit het transitiefonds van de Provincie Limburg is de realisatie tot stand gekomen.

OPDRACHTGEVER:
WIJNEN SITTARD IN OPDRACHT VAN WONEN LIMBURG

TOEGEPASTE PROFIELSOORT:
K-VISION