41 appartementen

Kasteel Wolfraathstraat

Maastricht

De Jong Rutten werkt van mei tot augustus 2020 in opdracht van Wijnen Bouw Sittard aan de renovatie van 41 appartementen aan de Kasteel Wolfraathstraat in Maastricht. De Jong Rutten levert en monteert in dit traject de nieuwe K-Vision kunststof kozijnen met HR++ glas.

OPDRACHTGEVER:
VAN WIJNEN SITTARD

TOEGEPASTE PROFIELSOORT:
K-VISION TREND EN CLASSIC
Buiten Renolite RAL7004 / RAL7021
Binnen RAL9016

ISOLATIE:
De Ug van het HR++ glas= 1,1 W/M2K. In combinatie met de Uframe waarde van de kozijnprofielen realiseren we hiermee een Uw= +/- 1,33 W/M2K.

ZONWERENDE BEGLAZING:
In de kozijnen van de trappenhal.

Circulaire werkwijze

Bij dit renovatieproject hanteert De Jong Rutten een circulaire werkwijze. Want gedurende de gehele kozijnrenovatie, halen de monteurs de oude kunststof kozijnen uit de gevels en verzamelen deze in aparte containers. In samenwerking met Profine zorgt de recyclingpartij vervolgens voor het verwerken ervan tot kunststof granulaat dat Profine 100% toepast in de productie van nieuwe K-Vision kozijnprofielen. Niet alleen het kunststof, maar ook het oude glas, verwijderen en verzamelen onze monteurs bij dit project gescheiden. Dit glas gaat via onze afvalverwerker naar een glasrecycling partij, die dit tot nieuwe grondstof voor glas of glasverwante producten verwerkt. De montage voor dit project is inmiddels afgerond en na de bouwvak gaan we de opleverfase in.

Duurzaam en toekomstbestendig wonen

Het appartementengebouw is in beheer van Woningcorporatie Woonpunt, dat voor de opgave staat een groot deel van haar woningvoorraad te moeten verduurzamen en geschikt te maken voor een nieuwe gebruikstermijn van 25 tot 30 jaren. Het appartementengebouw met 41 woningen (uit 1973) is gelegen in de wijk Nazareth. Bewoners waarderen deze wijk momenteel positief, mede dankzij de al uitgevoerde renovatie en nieuwbouw.

Deze positieve waardering van de wijk, leidde ook tot de wens van Woonpunt om de woonkwaliteit van het appartementengebouw naar een toekomstbestendig en duurzaam niveau te tillen. De bouwtechnische toestand is goed en indeling en oppervlakten beantwoorden aan de huidige en toekomstige woonwensen van de doelgroep. Met een verduurzamingsplan pakt zij nu de bouwfysische en installatietechnische kwaliteit aan. Buitenmuren, gevelopeningen en het dak krijgen maximaal isolatie om zo het energieverbruik te beperken. Bovendien wordt de energieopwekking geheel vervangen voor energiezuinige systemen.