25 Woningen & 45 Appartementen

Aan de Stadsmuur

Venlo

Jongen Bouwpartners koos voor de nieuwbouw van 25 woningen en 45 appartementen ‘Aan de Stadsmuur’ te Venlo voor K-Vision Trend en Cube Alliance kunststof kozijnen van De Jong Rutten.

Het project betreft de laatste fase van herontwikkeling van stadswijk Q4 en ligt strategisch aan de Maas, met de binnenstad van Venlo om de hoek. De woningen komen op een historische plek waar in de 14e eeuw de stadsmuur van vestingstad Venlo liep. Een deel van de oude stadsmuur is nog zichtbaar. Het bouwplan heet dan ook niet voor niets ‘Aan de Stadsmuur’ en de naam ‘Bij de Wijnkoper’ die een appartementencomplex krijgt, verwijst naar handelsactiviteiten uit het verre verleden, die hier plaats vonden.

Het karakter van het rijke handelsverleden op deze plek in Venlo komt terug in de gevarieerde architectuur. De 13 kadewoningen en 12 koopmanshuizen krijgen verschillende gevels met andere daklijnen, raampartijen en kleuren baksteen. Ook de indeling en grootte is verschillend. De kadewoningen bieden bovendien een extra ruimte voor een atelier, kantoor, galerie of winkel aan huis. Dat maakt, zeker in een tijd dat als gevolg van corona thuiswerken steeds meer de norm zal blijven, de huizen bijzonder aantrekkelijk en ook geliefd. Vanzelfsprekend worden de woningen en appartementen duurzaam gebouwd en verwarmd middels
warmtepompen en krijgen ze zonnepanelen.

 

OPDRACHTGEVER:
JONGEN BOUWPARTNERS

TOEGEPASTE PROFIELSOORT:
K-VISION TREND EN CUBE ALLIANCE

TOEGEPASTE KLEUR:
FLEMISH GOLD (+/-RAL7013), ZWARTBRUIN (+/-RAL8022), WIT

REALISATIE:
3e KWARTAAL 2022