Villa Lierdal Molenhoek

138 Appartementen

Blauwe Loper Mariaberg

Maastricht

Van Wijnen koos voor de nieuwbouw van haar project ‘Blauwe Lopen Mariaberg’ in Maastricht voor K-vision kunststof kozijnen van De Jong Rutten.

De 138 appartementen worden gebouwd in opdracht van woningstichting Servatius wonen in de Maastrichtse wijk Mariaberg. Het betreft 4 blokken met sociale woningbouw, welke zijn gesitueerd rondom een parkachtig binnenterrein. Het project wordt aangesloten op de zogenaamde Blauwe Loper. Deze voetgangers- en fietsroute verbindt de wijk met de binnenstad van Maastricht.

Het ontwerp van dit project is de winnaar van een besloten ontwerpprijsvraag en betreft een samenwerking van Jo Janssen Architecten, Prof. Ir. Wim van den Bergh en ArCharis ArChitecture. Het plan wordt uitgevoerd binnen het masterplan Blauwdorp ontwikkeld door Ziegler|Brandenhorst Stedenbouw & Architectuur in samenwerking met de gemeente Maastricht.

Op zoek naar een eigentijdse uitstraling en integratie van het historische karakter, is bij de toepassing van de kunststof kozijnen gekozen voor het K-Vision Trend profiel in Hazy Grey Finesse circa RAL 7001. Bij dit project zijn ook doorvalstangen, brandwerende kozijnen en waterslagen opgenomen.

 

OPDRACHTGEVER:
VAN WIJNEN

TOEGEPASTE PROFIELSOORT:
K-VISION TREND

KLEUR
HAZY GREY FINESSE RAL 7001

UITVOERING:
2022

Leidsche Maan allure
Leidsche Maan Amulet