TOTAALLEVERANCIER

Over ons

De Jong Rutten is totaalleverancier van gevelelementen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten in woningbouw en utiliteitsbouw in geheel Nederland. Het bedrijf treedt eind jaren negentig toe tot de Hanssen Group. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd en geprofessionaliseerd.
In 2010 realiseert zij een geheel nieuw duurzaam bedrijfspand met een van de modernste kunststof producties wereldwijd, met een oppervlakte van 8300 m2. De Jong Rutten is gevestigd in het Noord-Limburgse Panningen en kenmerkt zich als een betrouwbare partner die flexibel, snel, efficiënt en vakkundig werkt. Wij denken met u mee van basisidee tot constructief en esthetisch verantwoord gevelelement.

Product

U heeft bij De Jong Rutten de keuze uit ramen, deuren en gevelelementen in:

  • Kunststof
  • Aluminium

Markt

Wij leveren onze kozijnen onder andere aan:

  • Projectontwikkelaars
  • Woningcorporaties
  • Aannemers
  • VVE’s
  • Onderwijsinstellingen
  • Overheidsinstanties
  • Zorginstanties

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag!

Werkwijze 

De Jong Rutten zorgt binnen het bouwteam voor een optimale inpassing van de kozijnen in het bouwtraject. Zo bewaken wij de kwaliteit van het eindresultaat en helpen wij u bij optimalisatie van uw bouwtraject. Hierbij nemen wij u als opdrachtgever veel werk uit handen. Daarnaast voeren we in eigen beheer ondersteuning bij bewonersbijeenkomsten, individueel bewonerscontact, engineering, inmeten, productie, montage en nazorg uit.

In eigen beheer met hulp van het lean-principe.

Productie

Wij produceren de kunststof kozijnen in eigen beheer met hulp van het lean-principe. Nadat de gegevens zijn vrijgegeven voor productie, vindt geheel geautomatiseerd de productie van de stuks en varianten voor uw order plaats. Door middel van lean manufacturing vindt bovendien continue optimalisatie plaats.

Tijdige toelevering in het bouwproces. Gemonteerd door gekwalificeerde monteurs.

Toelevering en montage

De expeditie zorgt voor tijdige toelevering van de kozijnen in het bouwproces. Vervolgens monteren de gekwalificeerde eigen monteurs of specialistische montagebedrijven de kozijnen in het project. Daarnaast bezoekt onze projectleider wekelijks de bouwplaats voor afstemming met montageteams en de opdrachtgever. Wij selecteren onze monteurs op vakkundigheid en creativiteit. Ook propageren we vriendelijkheid en respect richting bewoners. Uiteraard werken de monteurs volgens de VCA-eisen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen

Duurzaamheid

De Jong Rutten is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheden. Op de eerste plaats ondernemen we volgens de prestatieladder MVO, waarbij mens en milieu centraal staan. Daarnaast gaat De Jong Rutten  graag nog een stap verder door samen te werken met partners en leveranciers die zich inspannen voor het circulair toepassen van grondstoffen en producten. Tot slot streven we naar een energieneutrale kozijnenproductie waarvoor de plannen al verregaand gemaakt, en gedeeltelijk al uitgevoerd zijn.

Adaptief voor de toekomst

BIM en LEAN

Met BIM en LEAN is De Jong Rutten adaptief voor de toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat we hierdoor beter en efficiënter samenwerken in het bouwproces, zowel intern als extern. Beide concepten hebben inmiddels, elk op hun eigen wijze, tot een meerwaarde geleid in het denken, doen en laten binnen de bouwwereld. Doordat de verschillende bouwdisciplines samenwerken in het Bouw Informatie Model en we in een vroeg stadium al virtueel bouwen, constateren we bouwfouten vroegtijdig. Hierdoor reduceren we de faalkosten en verbeteren we de kwaliteit.

Samenwerking met partners voor een optimaal eindresultaat. 

Partners

Voor wat betreft aluminium kozijnen, is De Jong Rutten een samenwerkingsconvenant aangegaan met een aluminium kozijnen leverancier. Een specialist in zijn vak die zorgt voor waarborging van optimale kwaliteit van het eindresultaat. Anderzijds profiteert u als opdrachtgever toch van één leverancier voor alle gevelelementen.

Goed onderhoud, verlengt de levensduur en verhoogt verbruikscomfort en isolatie. 

Service en onderhoud

De Jong Rutten verzorgt in opdracht kozijnonderhoud voor haar klanten. Want goed onderhoud van kozijnen, verlengt de levensduur en verhoogt verbruikscomfort en isolatie. Hiermee voorkomt u vroegtijdige slijtage, defecten en ongemak. Dit komt neer op preventief onderhoud en voorkomende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden bij niet functionerende producten, inbraak- en brandschades of lekkages. Ook verzorgen wij vaststelling van de onderhoudsstaat van kozijnen, ten behoeve van meerjarige onderhoudsplanning.

N

Voor het best mogelijke eindresultaat.

Projectbegeleiding

We denken met u mee en werken samen aan het best mogelijke eindresultaat. Daarbij focussen we op de doorloop van het project en signaleren we tijds- en kostenbesparingen. Onze ervaren en bekwame projectleiders verzorgen de complete projectbegeleiding van a tot z, waaronder projectbesprekingen, engineering, bewonersbijeenkomsten, inmeten, planning en oplevering. Een aanspreekpunt en korte duidelijke lijnen? De Jong Rutten is graag uw partner!

Certificering

De Jong Rutten besteedt aandacht aan veilig, gezond en duurzaam werken aan kwalitatief hoogstaande producten. Hiervoor werkt zij samen met diverse instanties.