Op een soort van zevenmijlslaarzen komt hij actief de vergaderruimte binnengestapt. Schrijfmap en pen in de hand. Nikki Staaks, onze projectleider uitvoering, heeft op zijn wekelijkse kantoordag eigenlijk geen tijd voor een interview. Maar, eenmaal enthousiast aan het vertellen over zijn werk bij De Jong Rutten, daalt er toch wat rust over hem neer.

Wat is je functie bij De Jong Rutten?

“Ik ben projectleider uitvoering. Ik begeleid en controleer de montage van onze projecten. Mijn collega Niek doet de opzet van de montage en de aanvoer van materialen op de bouw. Ik kom in beeld wanneer het project eenmaal loopt en richting de eindfase van het project.”

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

 “Op de dagen dat ik projecten bezoek, vertrek ik naar de bouw en meld ik me bij de uitvoerder. Bij een nieuw werk gaan we samen aan tafel en nemen we door hoe het met de montage gelopen heeft en in welke fasering we gaan opleveren. Bij lopende werken, voeren we controles uit met de voorman van het montagebedrijf en de uitvoerder. We kunnen dan meteen bijsturen als we verbeterpunten zien.”

Wanneer ik hem vraag wat van belang is bij de oplevering, vertelt hij: “Ik let dan op glasbreuk, schades en of de kozijnen naar behoren functioneren. En toets aan de normen kwaliteitsborging en SKG. Als er iets niet klopt, stellen we vast waar het aan ligt. Is het een fout in de montage, betreft het manco’s in leveringen of ligt het bij de aannemer? We leggen samen vast hoe we het gaan oplossen en op dat moment is er in feite vooropgeleverd.”

Nikki Staaks Projectleider Uitvoering

Je levert op vóór opleveren.
Wat levert dit eigenlijk op;-)?

“Wanneer de aannemer heeft opgeleverd, is voor ons als onderaannemer ineens de bewoner het aanspreekpunt. Dit maakt plannen en aansprakelijkheid veel lastiger. Wanneer wij in gebreke blijven, zorgen we natuurlijk wel dat zaken gerepareerd worden.

We stellen dit, om deze reden, graag vóór oplevering vast in plaats van daarna. Slim plannen is dan belangrijk. Zo ga ik bijvoorbeeld net voor oplevering met een schadehersteller langs. Dan kunnen we alle punten die op dat moment bekend zijn, netjes oplossen. Dit is ook voor de bewoners veel fijner.”

Het werken bij De Jong Rutten:

Bij zijn vorige baan zat Nikki fulltime op kantoor voor projectbegeleiding en aansturing van de service. In zijn vrije tijd monteerde hij al jaren kozijnen met een ervaren professionele monteur. ”Al deze ervaring kwam perfect van pas in deze functie en ik heb altijd graag buiten gewerkt. Buiten op de bouw maak je vanalles mee en er heerst een echt saamhorigheidsgevoel. De monteurs hebben de drang om meters te maken en ik houd daarbij de kwaliteit, de veiligheid en het eindresultaat in het oog.”

Hoewel De Jong Rutten toevallig op zijn pad kwam, had Nikki meteen na het eerste gesprek een goed gevoel: “De gedachtegang en toekomstvisie die de directie uitstraalde. De aandacht voor het bedrijf en de investeringen in de toekomst. Mijn eerste indruk was bovendien dat het heel netjes was en strak georganiseerd. Ik dacht misschien zijn ze hier vrij hiërarchisch. Dat laatste blijkt tegenovergesteld. De praktijk is juist dat je hier heel veel eigen inbreng hebt. Ik kan zo binnenlopen bij de directie.”

Nikki’s mooiste moment bij ons bedrijf…

“Nou, ik heb dus de wisselbeker van het Hanssen Group darttoernooi. Niet dat ik zo goed ben, maar het was een koppeldarttoernooi en ik had het geluk dat ik samen met een goede darter van Bohaco speelde. En dankzij corona staat die al sinds 2019 bij mij. Zogezegd, ben ik al jaren dartkampioen van de Hanssen Group.”

Ook werken bij De Jong Rutten?

Je vindt alle actuele vacatures op onze werken bij De Jong Rutten pagina.

Vragen?

Heeft u vragen over oplevering van kunststof kozijnprojecten? Of wilt u weten wat De Jong Rutten voor uw renovatie- of nieuwbouwprojecten kan betekenen? Neem contact op met Theo Hanssen of Marcel Van Montfort via 077-326 99 99.

Volg ons

Mis niets en blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.