Niek Aendekerk (projectleider) is naar eigen zeggen “Projectleider uitvoering”. En daar is geen speld tussen te krijgen, want hij begeleidt tenslotte de uitvoering van álle projecten bij De Jong Rutten. Dat betekent vroeg op, veel kilometers, belminuten en overleg. Hij vertelt enthousiast over zijn dagelijkse werk.

Hoe zien je werkdagen er uit?

Gemiddeld zit Niek twee dagen op kantoor en drie dagen op de bouw. Hij legt uit hoe een dag onderweg er uit ziet:

“Op de dagen dat ik projecten bezoek, probeer ik om kwart over zeven op de bouw te zijn. Daar spreek ik met de uitvoerder over het verloop en de planning. Ook bespreek ik met de montageploeg of alles goed gaat. We kijken naar het tempo, de kwaliteit en of klaar ook écht klaar is. Folie eraf, beslag erop, sponning schoon, ramen afgesloten? Stuiten we daarbij op problemen? Dan kijken we direct naar oplossingen en leerpunten voor de volgende keer. Zo probeer ik er zeker vier op een dag te doen. Aangekondigd én onaangekondigd. Ook dat vind ik belangrijk.”

Projectleider Uitvoerder Niek

“Samen met projectleiders, bezoek ik daarnaast projecten voor de start van de montage. Dit is meestal op het moment dat het tekenwerk definitief is. We kijken dan ter plaatse naar de optimale routing om te monteren. Op basis hiervan vullen we de leverweken in. Vanuit mijn praktijkervaring vallen mij toch weer andere dingen op. Door dit zo efficiënt mogelijk te doen creëren we ruimte in de montage en productie.

 

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Ik hou van de taal van buiten op de bouw; de aansturing van de buitendienst en de communicatie met de uitvoerders. Ik ben geen type om vijf dagen op kantoor te zitten. Ik maak mijn eigen planning en heb mijn eigen vrijheid én verantwoordelijkheid. Als ik iets beloof, dan doe ik dat ook. Zorgen dat de uitvoering zo efficiënt en vlekkeloos mogelijk verloopt is mijn werk en daar heb ik plezier aan.

Het werken bij De Jong Rutten

Niek heeft al wat jaren werkervaring bij het aansturen van montageploegen bij een aannemersbedrijf en een dakdekker wanneer hij via-via hoort dat er een vacature is bij De Jong Rutten. Nu zo’n acht jaar geleden.

“We hebben een leuk team en er wordt hard gewerkt.” Niek grinnikt: “We zijn duidelijk een familiebedrijf en die sfeer slaat ook over op de medewerkers. Er is ruimte voor wat stangen onderling.”

Niek vertelt hier een leuke anekdote over:

“Bij het 40 jarig bestaan van de Hanssen Group begeleidde ik spontaan een groep mensen door de kozijnenproductie. Hier bleek ook één van de inmiddels gepensioneerde mede-oprichters (Jeu Hanssen) bij te zijn. Maar dit wist ik niet en hij zei hier ook niets van. Aan het einde kwam hij naar me toe en zei: Hij had de fabriek al vaak gezien en was altijd rondgeleid door zijn eigen familie. Hij had het geweldig gevonden om een medewerker zo enthousiast te horen vertellen over het familiebedrijf!

Ook werken bij De Jong Rutten?

Je vindt alle actuele vacatures op onze werken bij De Jong Rutten pagina.

Vragen?

Heeft u vragen over service rondom onze kunststof kozijnen? Of wilt u weten wat De Jong Rutten voor uw renovatie- of nieuwbouwprojecten kan betekenen? Neem contact op met Theo Hanssen of Marcel Van Montfort via 077-326 99 99.

Volg ons

Mis niets en blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.