In opdracht van Pact3D bouwt Aannemer Niersman twee woontorens in project Santfort in Zandvoort. Het blad Stedenbouw schrijft in haar laatste editie over het project waar De Jong Rutten de kunststof kozijnen verzorgt.

Één met het duinlandschap

Waar voorheen bedrijventerrein Nieuw Noord lag, wordt een heel nieuwe wijk ontwikkeld. In de woontorens komen honderd koopappartementen in negen woonlagen. De woontorens staan relatief dicht bij de kust. En wat betreft vormgeving is er hard gewerkt om de woontorens te laten passen bij het duinlandschap. Voorbeelden hiervan zijn de gele keramische wandtegels en het duinzand bij de half ondergrondse parkeergarage, waardoor een natuurlijk geheel ontstaat met de omgeving.

Duurzame bouw

De woontorens zijn gasloos en voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Ook gebruikt men onderhoudsarme materialen, zoals kunststof kozijnen. Voor de 100 appartementen leverde en monteerde De Jong Rutten 556 kunststof kozijnen in de serie K-Vision Trend. Het mooie aan de kozijnen is dat ze in eigen huis door zusterbedrijf Hanssen Kozijnen geheel energieneutraal en dus ook CO2-neutraal geproduceerd zijn. Ook zijn ze voor een groot deel geproduceerd uit circulaire grondstoffen vanuit het Profine recyclingprogramma waar De Jong Rutten en Hanssen Kozijnen samen met K-Vision profielleverancier Profine invulling aan geven.

 

Een goede planning is het halve werk

Eind 2020 startte De Jong Rutten met het monteren van de eerste kozijnen op de begane grond. Eind 2021 waren de werkzaamheden afgerond. Hoewel er bij een project altijd uitdagingen zijn, is alles volgens planning verlopen. Dit dankzij nauw overleg met de andere partijen die aan de gevel werkten:

  • De ligging vlak bij de kust zorgt voor extra weersinvloeden en sterke wind. En hoewel dit vaker onwerkbare dagen oplevert, leverde dit geen extra vertraging op. Eenvoudig door hier in de planning rekening mee te houden.
  • Tijdens het werk bevoorraadde De Jong Rutten de inpandige balkons van binnenuit. Om dit logistiek goed te laten verlopen overlegde De Jong Rutten vooraf met de uitvoerder waar het glas tijdelijk kon worden neergezet.
  • Bovendien waren de schuifpuien te groot om in een keer te plaatsen. Als oplossing hiervoor leverde De Jong Rutten de schuifpuien in delen. Ze assembleerde deze dan ter plaatse op de bouw voor de uiteindelijke montage.

Project Santfort was het eerste dat De Jong Rutten deed in opdracht van Niersman. De goede samenwerking heeft inmiddels geleid tot vervolgprojecten.

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier op pagina 131 van het Stedenbouw magazine.

Vragen?

Heeft u vragen over onze kunststof kozijnen? Of wilt u weten wat De Jong Rutten voor uw renovatie- of nieuwbouwprojecten kan betekenen? Neem contact op met Theo Hanssen of Marcel Van Montfort via 077-326 99 99.

Volg ons

Mis niets en blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.