“Op mijn visitekaartje staat projectleider renovatie. En als het gaat om mijn werk voor renovatieprojecten, dan klopt dat ook wel. Daarnaast ben ik binnen De Jong Rutten veiligheidscoördinator en verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles rondom de BRL0709 voor de montage van kunststof kozijnen”

Harrie’s dagen zijn divers

“Wanneer ik actief ben als veiligheidscoördinator bezoek ik de bouwplaatsen. Ik voer hier de VCA controles uit. Ook verricht ik dan de kwaliteitscontroles betreffende BRL0709 en kijk of de kozijnen op de juiste wijze geplaatst zijn. Door dit geborgde traject zijn we hiermee al helemaal klaar voor de WKB in juli 2022. Wanneer ik voor de renovatieprojecten aan de slag ben, bestaat mijn werk voor een groot deel uit werkvoorbereiding. Maar ik doe ook de gehele projectleiding tot en met de montage-aansturing op de bouw.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“De afwisseling die renovatieprojecten met zich meebrengen, vind ik het allerleukste aan mijn werk. Bij renovaties heb je te maken met bestaande situaties. Die zijn telkens erg verschillend. Dit vraagt creativiteit om onze ramen en deuren passend te maken in de bestaande situatie met allerlei (bouwkundige) oplossingen. De uitdagingen en de verscheidenheid hierin leveren mij veel plezier. Nu ben ik bijvoorbeeld met een project bezig, dat al eens ooit eerder is gerenoveerd in de jaren ‘80. Hierdoor zijn er veel maatverschillen op de bouw, per raam. 1 blok met 133 in principe dezelfde kozijnen, levert nu al 121 verschillende maten op. Omdat we een strak eindresultaat willen, meten we bij zo’n project ieder kozijn apart in.”

Contact met bewoners

Als ik Harrie vraag naar het aspect bewonerscontact, wat specifiek is voor renovatieprojecten, reageert hij: “Doordat je dit al lang doet, heb je ook veel ervaring met bewoners. De interactie hierin kan soms uitdagend zijn. Hun belang is niet per se het jouwe. Het meeste probeer je met een lach op te lossen. Maar soms moet je omwille van het project ook doorpakken en duidelijk durven te zijn. Het is leuk om te zien dat dit meestal goed gaat en dat zowel de bewoners en opdrachtgevers tevreden zijn met het eindresultaat”

 

Vooruitkijken met ervaring

De overheid stimuleert woningbouwverenigingen om te renoveren. Hoe ga je om met het verschil in ervaring? “Wanneer er minder ervaring is met renovatie zie je dat vooral de tijd en het budget uitdagingen zijn voor onze opdrachtgevers. Voor bewoners is het belangrijk dat een werk binnen de gestelde termijn en op het gestelde moment plaatsvindt. Vanuit De Jong Rutten proberen we veel te communiceren en goed vooruit te kijken. Zo kunnen we al starten met oplossen voordat echte problemen ontstaan.”

{

Harrie over De Jong Rutten:

“Ik kwam in dienst in 2000 door een overname van het bedrijf waar ik werkte. In 2006 verhuisden we naar de huidige locatie in Panningen. Dit was een speciaal moment omdat ik mee had mogen werken aan de hele inrichting van de fabriek destijds. Er heerst een goede sfeer bij de Hanssen Group en dan is er natuurlijk nog de jaarlijkse bbq!”

(noot van de redactie: Harrie staat altijd bij de bbq, gewapend met vleestang en ziet toe op perfecte garing van het vlees. Hiervoor ontving hij van de personeelsvereniging zelfs een speciaal grillmeister-schort)

Voorliefde voor variatie

Houd je je alleen maar bezig met renovatie? “Nee, voor nieuwbouw pak ik vaak de echte “Harrie-projecten” op. Dit gaat meestal om  kleinere werken, waarbij een grote diversiteit aan kozijnen voorkomt. Ik heb een voorliefde voor die variatie en vind het juist leuk om deze uit te werken.” Daarnaast maakt hij zich makkelijk nieuwe wetgeving en richtlijnen eigen. “ik ben intern dan ook de vraagbaak over toepassing van wetgeving in de bouw.”

Ook werken bij de Hanssen Group?

U vindt alle actuele vacatures op de website van de Hanssen Group.

Vragen?

Heeft u vragen over onze kunststof kozijnen? Of wilt u weten wat De Jong Rutten voor uw renovatie- of nieuwbouwprojecten kan betekenen? Neem contact op met Theo Hanssen of Marcel Van Montfort via 077-326 99 99.

Volg ons

Mis niets en blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn