Het eerste circulaire kozijnprofiel ter wereld (gemaakt van 100% gerecycled kunststof uit het eigen recyclingprogramma) heeft de Rethink Award gewonnen in de categorie Recycling! Een vakjury koos het Reframe kozijn unaniem als winnaar. Ook De Jong Rutten biedt dit innovatieve kozijn aan in haar projecten en is blij met deze waardering.

Jury Rethink Award:
K-VISION loopt op de troepen vooruit

“Het is bijzonder dat K-VISION een wereldprimeur heeft. De jury is het er unaniem over eens dat K-VISION op de troepen vooruitloopt en daarmee een belangrijke voortrekkersrol vervult. K-VISION ReFrame sluit geheel aan bij deze generatie van bouwen. Licht, duurzaam en onderhoudsarm. Door de ontwikkeling van ReFrame zullen op termijn meer bedrijven overstappen op kunststof kozijnen die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast prijst de jury het feit dat het kozijn al in de praktijk wordt toegepast in projecten.

K-VISION ReFrame is marketingtechnisch een sterk concept. Het is doordacht vanuit klantperspectief! K-VISION speelt met ReFrame goed in op de wensen van aannemers en de consument, door de kozijnen in verschillende vormen en kleuren aan te bieden. Het is namelijk lastiger om gerecyclede materialen in verschillende kleuren te verkrijgen, maar als het gaat om kozijnen is dit een zeer belangrijk aspect. Niet iedere consument wil immers kozijnen in dezelfde kleur. De techniek van ReFrame sluit volgens de jury daarom goed aan bij de klantvraag. Daarmee neemt de kans sterk toe dat aannemers en consumenten de kozijnen (in de nabije toekomst) zullen gaan toepassen.”

Rethink Award

Federatie NRK en PlasticsEurope Nederland belonen door middel van de Rethink Awards de beste en meest effectieve producten, processen. Het zijn initiatieven die bijdragen aan verduurzaming, de CO2-uitstoot terugdringen, de circulaire economie stimuleren, de veiligheid verbeteren en het comfort vergroten van gebruikers. Ze geven Nederland toekomst en inspireren andere bedrijven binnen de productketen. Awards zijn uitgereikt in de categorieën Recycling, Fabrikanten en Producenten. K-VISION ReFrame is bekroond in de eerste categorie.

 

Profine Nederland trots op erkenning!

Toen in 2018 de vraag werd gesteld of het eigenlijk ook mogelijk was om kozijnprofielen van volledig gerecycled materiaal te maken, begon een interessant innovatietraject. Nu ruim twee jaar later, een succesvol pilot project en diverse vervolgprojecten verder, is deze award een echte kers op de taart. Het is een extra stimulans om verder te gaan met de ambitie Nederland Circulair in 2050 en samen met K-VISION partners zoals De Jong Rutten te zorgen voor duurzame producten voor volgende generaties.

ReFrame: Een kozijn gemaakt uit 100% gerecycled materiaal

Aan het einde van 2020 komt K-Vision met een wereldprimeur. Het product ReFrame. Na uitvoerig research en testen produceert zij een kunststof profiel dat gemaakt is uit 100% gerecycled materiaal. Dit profiel heeft hoogwaardige eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde en lange levensduur en is voor projecten op aanvraag toe te passen in de praktijk.

  • De eigenschappen van ReFrame zijn gelijk aan de reguliere K-Vision profielen
  • Levenscyclus oplopend tot 500 jaar dankzij een levensduur van >50 jaar en 10 keer recyclen
  • In de Trend variant op projectbasis inzetbaar voor renovatie en nieuwbouw

Het eerste project in ReFrame is gerealiseerd en de reacties zijn wereldwijd lovend. Ook via De Jong Rutten kunnen bouwers de kozijnen uit de K-Vision Trend variant op projectbasis toepassen in hun renovatie en nieuwbouw projecten.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan deze ultieme circulaire oplossing?

Nou vooruit, één kleintje dan. Het hergebruikte materiaal vermindert de UV-bestendigheid. Daarom zijn de profielen rondom voorzien van het proCoverTech kleursysteem voor voldoende UV bescherming. Ook zijn de beschikbaarheid en levertijden in overleg.

Interesse in deze ultieme circulaire oplossing? Of benieuwd hoe De Jong Rutten op andere manieren haar verantwoordelijkheid neemt, als het gaat om duurzaamheid? Neem contact op met Theo Hanssen of Marcel Van Montfort via 077-326 99 99.

Volg ons

Mis niets en blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.